HUN


DE

 


RO


PL


SRB


SK

info@symalen.hu

Főoldal

Symalen technológia

Symalen technológia

Miért alkalmazzuk?VisszaSymalen technológia alkalmazás

Mert manapság egy építkezésen nincs idő addig várni, amíg a villanyszerelő kivési a védőcsövek helyét;

Mert a téglák rendkívül kemények; a falak nincsenek kiékelve, a vésés hatására kimozgósodhatnak;

Mert a nyílászárók feletti vasbeton áthidalókba rendkívül nehéz hornyot vésni;

Mert a kivitelezők nem engedik szétvésni a drága téglát;

Mert a céláramkörök mindegyike külön védőcsövet igényel, viszont ennyi védőcsövet nem lehet bevésni a falba;

Mert a horonyvágó a sarkokban nem használható;

Mert a Symalennel télen is lehet dolgozni! A lépésálló gégecső hidegben rideg lesz, könnyen törik, később a betonban már nem lehet cserélni. Betonozáskor, vibráláskor a gégecső meghajlik, "loknis" lesz, s nagyon nehéz a vezetéket behúzni; utánhúzni nem lehet. Az előre vezetékezett gégecsövekből sajnos kilophatják a vezetéket, drága a réz.

Ezzel szemben a Symalen technológia hidegben is alkalmazható. Hogyan? Lásd a részleteket itt: Symalen védőcső.

Mert a villanyszerelők kiszámolták: A Symalen védőcső drágább, mint például a Mü III-as védőcső. DE! a normaidő alapján csak a horony kivésése jóval többe kerül, mint az árkülönbözet, s ebben nincs benne a védőcső horonyba rögzítésének ideje sem. Összességében tehát Symalennel olcsóbb dolgozni.

Mert a vállalkozók szempontjából különösen fontos a Symalen technológia alkalmazása, hiszen időtakarékos és olcsóbb. Időtakarékos - manapság rövidebb idő alatt több lakást kell elkészíteni. Kevesebb munkára van szükség, rövidebb a szerelési idő. Olcsóbb - a gyakorlat szerint a horonyvágóval a betonvasat is elvágják, pedig rendkívül drága a két darab tárcsa, a gép.

Svájcban egy épület terve szent és sérthetetlen, a falak ott lesznek, ahova a tervező rajzolta, ezért ott a födémbe tervezett védőcsövek és dobozok illeszkedni fognak a válaszfalakhoz. Magyarországon a leendő lakók igénye szerint variálják a válaszfalak helyét, ezért a betonfödémben elhelyezett védőcsövek leállásai a válaszfaltól akár méterekre is lehetnek, s kellemetlen a betonfödémet vésni. Ezért tanácsos az aljzatbetonban való szerelés alkalmazása, mivel a már kész válaszfalakra kell csak felállni a védőcsövekkel a szerelvényekig.

Ilyet ne csináljon senki!

Ilyet ne csináljon senki Ilyet ne csináljon senki

Ha később fűtőtestet tesznek az ablak elé, szinte biztos, hogy a rögzítéskor szétfúrják a gégecsövet. Ha csak függőleges védőcsövezés van, akkor sokkal kisebb a csőmegfúrás veszélye.

 

Vissza

 

WEBÁRUHÁZ

   

KAPCSOLAT